Yağlar
Her şeyin çözümü kolay bir şekilde doğadan elde edilebilir. Geçmek bilmeyen baş ağrıları, ciltte çıkan sivilce ve siğiller, mide bulantısı gibi pek çok çözümü ilaçlar yerine doğal yollarla da halledebilirsiniz. Bitkisel yağlar olarak da adlandırılan tüm bu yağlar, farklı amaçlara hizmet veriyor. Kimi yağlar baş ağrısı probleminizi ortadan kaldırırken kimi yağlar ise damar belirginliği (varis) problemine karşı etkili oluyor. Hangi yağın hangi amaçlarla kullanıldığını bilerek sizlerde bu yağları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Aktardan ile elde ettiğiniz tüm yağların tamamı organik bir şekilde elde edilmiş yağlardır. Hiçbir yağın içerisinde katkı maddesi bulunmaz. Tüm yağ çeşitlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Mevcut ürünlerimizin hiçbiri piyasa ürünü olmayıp tamamen doğal ve organik bir şekilde elde edilen ürünlerdir. Mevcut yağ çeşitleri arasından dilediğinizi yağı tercih edebilir ve kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.
Sabit Yağ ve Uçucu Yağ Nedir, Faydaları Nelerdir?
Doğal yağlardan olan uçucu yağlar, aromaterapinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Aromatik bitkilerden elde edilen bu yağlar muhteşem bir görünüme, renge ve kokuya sahiptir. Pek çok uçucu yağ sıvı halindedir. Fakat gül yağı gibi uçucu yağlar soğuk havalarda donabilir. Uçucu yağlar günümüzde pek çok farklı alanlarda kullanılıyor. Bunlar,
- Ziraat
- Kozmetik
- Gıda
- Veterinerlik alanında
- Aromaterapi
Görüldüğü üzere uçucu yağların kullanım alanı bir hayli geniştir. Uçucu yağlar sabit yağlardan ayıran temel bir özelliği bulunuyor. Uçucu yağlar açık bırakıldığı zaman oda sıcaklığı içerisinde buharlaşabiliyor. Aynı zamanda bazı uçucu yağlar ise soğuk havalarda donabiliyor. Uçucu yağları bu özelliğinden dolayı sulara benzetebiliriz.
Sabit yağlar ise meyve ve bitkilerin genel olarak sıkılmasıyla elde edilen bir başka organik yağ türüdür. Sabit yağ çeşitleri de üçe ayrılır. Bitki tohumu, meyveleri ve çekirdeklerinden üretilir. Hem sıcak hem de soğuk pres vasıtasıyla bu yağlar ortaya çıkabilir. En çok bilinen sabit yağlar ise şu şekildedir,
- Hindistan cevizi yağı
- Badem yağı
- Zeytinyağı
- Kantaron yağı
- Susam yağı
Bu yağlar sabit yağlar sınıfına girmektedir. Oldukça özel olan bu yağların sağlık açısından çok sayıda da faydası vardır. Pek çok hastalığın tedavisinde bu tür sabit yağlardan destek alınır. Hatta ilaç endüstrisi dahi bu yağlardan yararlanır.
Sabit Yağların Faydaları Nelerdir?
Sabit yağların vücuda olan katkısı tartışılamaz. Genel olarak vücudun her noktasına etki ederler. Sabit yağlar aynı zamanda cildin güzelleşmesini de sağlar. Bu yağlar cilt problemleri, sivilce ve aknelerin tedavisinde de sıklıkla kullanılır. Oldukça önemli olan bu yağların her evde bulundurulması gereklidir. Sabit yağların insan vücuduna kattığı tüm faydalar ise şu şekilde,
- Hem saç hem de cildin yağ dengesini sağlarlar.
- Cildin elastikiyetini dengeler.
- Cildinizin daha genç görünmesini sağlar ve kırışıklıkları azaltır. Bu bakımdan yaşlanma karşıtı yağlar olarak da bilinirler.
- İyileştirmeye büyük katkı sağlar. Cildinizde görülen yaraların ve izlerin hızla iyileşmesine katkı da bulunurlar.
- Soğuk ve sıcak havaların oluşturduğu olumsuzlukları ortadan kaldırırlar.
- Güneşten gelen ultraviyole ışınlara karşı doğal bir filtre görevi görürler. Bu ışınların zararlı etkilerini cilde yaklaştırmazlar.
- Masaj yağı olarak da bilinirler. Masörler tarafından sıklıkla kullanılır.
- Cilde olduğu kadar saçlara karşı da oldukça etkili yağlardır. Saça canlılık verir ve besler.
Uçucu Yağların Faydaları Nelerdir?
Uçucu yağlar vücudu hem psikolojik hem de biyolojik dengesini sağlarlar. Hoş kokusunun yanı sıra çok sayıda önemli görevi de vardır. Antiseptik olduklarından dolayı temizlikte de sıklıkla uçucu yağlar tercih edilir. Bu yağlar aynı zamanda zararlı bakterilere ve mikroplara karşı da etkilidir. Uçucu yağların bilinen tüm faydaları ise şu şekilde,
- Zihin sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Hafızayı dinç tutar ve dalgınlık problemine karşı etkilidir.
- Bulunduğunuz ortamdaki negatif enerjiyi yok eder.
- Her yağ çeşidinin uçucu yağı ayrıdır. Bu yüzden her yağın kendine has faydaları vardır.
- Antiseptik özelliğe sahiptir. Virüs ve bakterilere karşı etkin bir koruma sağlar.
- Çakraların daha dengeli bir şekilde çalışmasını sağlarlar.
Şifalı Yağlar Nelerdir?
Yağlar oldukça çeşitlidir. Çok sayıda yağın yer aldığı piyasada her bir yağın faydası da ayrıdır. Bu yağların doğru ve düzenli bir şekilde kullanılması ise son derece önemlidir. Şifalı yağlar sayesinde birçok hastalığa karşı kendinizi koruma altına alabilirsiniz. Ayrıca mevcut rahatsızlıklarınıza karşı da bu yağları kullanarak tüm olumsuz etkileri azaltabilir hatta ortadan kaldırabilirsiniz.
Şifalı yağların neler olduğu konusu yüz yıllardır merak edilen konular arasında yer alıyor. Temel olarak bakıldığında her bitkisel yağ şifalıdır. Doğal ve organik yollardan elde edilen bu yağları çeşitli rahatsızlıklara karşı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Ardıç tohumu yağı: Kandaki şeker miktarını düşürmekte yardımcı olur. Romatizmaya karşı da etkili olan bu yağ aynı zamanda yaralarında çok daha çabuk iyileşmesi sağlar. Ayrıca kalp ve damar tıkanıklıklarına karşı etkili bir yağdır.
Biberiye yağı: Pek çok kanser çeşidine karşı koruyuculuk sağlar. Mantar ve kaşıntıya karşı etkilidir. İdrar ve balgam söktürücü özelliğine de sahip olan biberiye yağı, sivilce ve aknelerin yok edilmesinde de kullanılır.
Çörekotu yağı: Mide ve bağırsak problemlerine karşı etkilidir. İştahsızlık problemlerini ortadan kaldırır. İştah açıcı özelliğe sahiptir. Saça uygulandığında ise saça canlılık katar ve kepek problemini ortadan kaldırır.
Kantaron yağı: Bin bir derde deva olarak bilinen kantaron yağının etki etmediği alan yoktur. Yaraların çabuk iyileşmesini sağlayan kantaron yağı, kan şekerini de düşürür. Cilde sürülebildiği gibi aynı zamanda içilebilir de. Cilt bakımı içinde kantaron yağını kullanabilirsiniz.
Sarımsak yağı: Diş ve diş eti sağlığı için tavsiye edilir. Ağrı kesici olan sarımsak yağı tansiyon hastaları içinde önerilir. Sarımsak yağı ile mantar ve kaşıntı gibi problemlerinizden de kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.
En Faydalı Bitkisel Yağlar Nelerdir?
En faydalı bitkisel yağlar şeklinde bir ayrım yapmak pek doğru olmaz. Çünkü her yağ farklı bir amaca hizmet eder ve mutlak katkı sağlar. Aktardan ile elde etmiş olduğunuz bütün yağların tamamı doğal ve organik ürünlerden elde edilmiştir. Bu yağları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Bahsettiğimiz üzere her yağın sağladığı faydalar farklıdır. Bu açıdan değerlendirildiğinde tüm yağları kullanmanızda herhangi bir sakınca yoktur. Ancak bazı yağlar vardır ki şifa bakımından çok daha kapsamlıdır. Örneğin bu yağların başında kantaron yağı gelir. Çünkü kantaron yağı vücutta her noktaya etki eder. Birçok kanser türüne karşı da etkili olduğu bilinen kantaron yağı ile egzema ve sedef gibi cilt hastalıklarından dahi kurtulursunuz.
Bunun yanı sıra çörekotu yağı da oldukça faydalıdır. Aktardan olarak ata tohumdan elde ettiğimiz bu ürün ile çok sayıda rahatsızlığınızdan kurtulabilirsiniz. Oldukça özel olan bu yağ ile hazımsızlık, bağırsak ve mide problemleri gibi çeşitli hastalıklardan kurtulabilirsiniz.
Pek fazla bilinmese de Udi hindi yağı da oldukça faydalıdır. Karaciğer, akciğer ve böbreğe doğrudan etki eder. Tiroid dengesini düşürür ve guatr tedavisinde dahi kullanılır. Ayrıca romatizma ve felç gibi olumsuz durumlara karşı da etkilidir.